Trópusi vihar

2010.04.30. 18:09

Trópusi vihar - BDRip-Hun - 1db letölthető NAGYFILE
hotfile/BenStiller/avi/1649MB/HDTV/xvid/01:46:47Min/720x304pixel


Image Rise Free Image HostingImage Rise Free Image HostingImage Rise Free Image Hosting

 

 

 

 

 

 

 

Follow nagyfile
on Twitter


1 darabban letölthető, letöltés után nem kell kitömöríteni,
elég a zip kiterjesztést letörölni róla és nézhető is!  

Film megtalálható itt: http://href.hu/x/c6od

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyfile.blog.hu/api/trackback/id/tr571964832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bikicsu 2010.04.30. 18:13:49

Trópusi vihar
(Tropic Thunder)

Színes, magyarul beszélő, amerikai-angol-német vígjáték, 105 perc, 2008
16 éven aluliak számára nem ajánlott
Dolby Digital

rendező: Ben Stiller
forgatókönyvíró: Justin Theroux, Etan Cohen
zeneszerző: Theodore Shapiro
operatőr: John Toll
producer: Stuart Cornfeld, Eric McLeod, Ben Stiller
vágó: Greg Hayden

szereplő(k):
Ben Stiller (Speedman)
Robert Downey Jr. (Kirk Lazarus)
Nick Nolte (John Tayback)
Jack Black (Jeff Portnoy)
Brandon T. Jackson (Alpa Chino)
Steve Coogan (Damien)
Jay Baruchel (Kevin Sandusky)
Bill Hader (Rob Slolom)
Danny R. McBride (Cody)
Tom Cruise (Les Grossman)
Jon Voight (Önmaga)
Tobey Maguire (Önmaga)
Matthew McConaughey (Rick Peck)

Bikicsu 2010.04.30. 18:14:41

Trópusi vihar
(Tropic Thunder)

Ben Stiller, Jack Black és Robert Downey Jr. olyan filmsztárokat alakítanak ebben az akcióvígjátékban, akik egy szuperdrága háborús filmet forgatnak eredeti helyszíneken. Csakhogy az elszabadult költségvetés miatt a stúdió kihátrál a film mögül, viszont a frusztrált rendező úgy dönt, folytatja a forgatást. Stábját a délkelet-ázsiai dzsungel közepébe vezeti, ahol igazi rosszfiúkkal találják szembe magukat.

Bikicsu 2010.04.30. 18:17:36

Trópusi Vihar (Tropic Thunder)

Emberek, végre jó káromkodós akcióvígjáték a mozikban. Igen, a Pettigrew is ajánlott, de az nem akcióvígjáték. Szomorú, de a műfaj enyhén szóval is haldoklik. A Zohan annak indult, aztán lett belőle egy öreg néniket b*szós valami, és hirtelen idénről nem is ugrik be semmi hasonló. Még majd jön a Pineapple itthon valamikor, de annyi. A Tropic Thunderrel tehát olyan terepre tévedtek, ahol hiány van, ennek ellenére nem csak amiatt jó. És most, hogy Jack Black eredeti szavaival éljek: YEAH BITCH (ebből valami "éljen megvan", vagy hasonlóan megjegyezhetetlen semmilyen beszólás lett).

Trópusi Vihar főszereplők dumálgatnak

A történet? Négyen tértek vissza élve egy mentőküldetésből. Hárman könyvet írtak róla. Kettőjük könyvét publikálták is. Egy ember tudta eladni a megfilmesítési jogokat. A könyv alapján készülő filmről szól ez a film. Érthető? Bogozzam? Forgatnak egy baromi drága vietnami háborús filmet, amibe minden jelenlegi sztárt összeszednek. Az akcióhőst, aki kicsit buta (Ben Stiller). Az Eddie Murhpyt sok szerepben feltűnő humoristát, aki dagadtra maszkírozásból és fingós poénokból él, na meg szereti a gumicukrot (Jack Black). Aztán ott van a rapper Alpa Chino, akinek azért nem jutott a film legjobb feka szerepe, mert az Oscar és többszörös Síró majom díj győztes csávó (Robert Downey Jr.) inkább átoperáltatta magát feketének, csak hogy szerepelhessen a filmben.

Same thing happened to me when I played Neil Armstrong in Moonshot. They found me in an alley in Burbank trying to re-enter the earth's atmosphere in an old refrigerator box.

A film úgy kezd, hogy a forgatás nem halad, mert a sztárok annyira irányíthatatlanok. A rendező teljesen kivan a sok primadonnától, a producer (Tom Cruise) pedig őrjöng, hogy folyik el a pénz a munka pedig nem halad. A filmben készülő film alapját szolgáló könyvet író csávó (Nick Nolte) egy olyan ötlettel keresi meg a rendezőt, amibe az kétségbeesésében belemegy. Mi ez az ötlet? Kamerázzák fel a dzsungelt és dobják ki az 5 főszereplőt a terepre. A bibi ott csúszik be, hogy igazi ellenség (azért nem Vietkong persze) tűnik fel a környéken, miközben a színészek vezetője, az akciósztár azt hiszi, hogy az összes sárga által csinált lövöldözés csak a show része, nem veszi komolyan a dolgot. Aztán bonyodalom-bonyodalmat követ meg minden, de majd meglátjátok.

Trópusi Vihar lvöldözés, full vietnámi action

A film kurvajó. Alapvetően a sok vietnami filmet, meg a színészeket parodizálja ki főleg. Felismerni az Apokalipszis mostot, a Szakaszt, meg a többit is simán. Mindezt olyan filmbeli színészkarakterekkel, hogy röhögsz, mert biztos vagy benne, hogy a valóságban is vannak ilyen színészek, mint ezek a karakterek. Speedmant, az akcióhőst kiről mintázták? Szerintem Stallone (meg talán Statham), meg egy kis Ben Stiller a kurvaöléssel. Azt kell mondanom, hogy az idióta történet és a sok káromkodás között valami hatalmasat alakítottak a kedvenceink meg a nem kedvenceink. Ben Stillert én például nem bírom annyira, de rengeteg röhögést okozott, ahogy Jack Black is.

I don't read the script. The script reads me.

Végig olyan érzésem volt, hogy ezt a poén kedvéért, haverságból vállalták el páran. Jó hangulat lehetett a forgatáson. És akkor még csak egy jobb mellékszereplőt említettem, pedig van belőlük legalább 3. Először is Matthew McConaughey, akiről én baromira nem is tudtam hogy lesz, erre simán hozta a szokásos Fools Gold/Sahara figuráját és széthülyéskedte az agyát. Aztán meg Tom Cruise, aki a Magnólia óta nem kapott ilyen jó mellékszerepet. Aztán pedig a trükkmester, az idióta Danny R. McBride, aki minden második jelenetében feldobta a hangulatot. És lehetne még említeni a neveket, de ennyi most pillanatnyilag elég lesz. Tényleg, mondom, azt érezni, hogy összerántották a haverokat és hülyültek egy kicsit miközben forgattak valami filmet is.
Tropic Thunder értékelés
Ez az akcióvígjáték bizony 8/10, simán végig vigyorgós idióta film, felüdülés picit, mert ilyen is kell. Szívem szerint csak 7-et adnék, de megelőlegezem a pontszámot, mert ott volt a potencitál, csak... és akkor a feketeleves.

Downey az erdőben

You never go full retard. És soha az életben többet nem nézel Downey filmet szinkronnal. Tudom, hogy így egy kicsit felesleges vitába fog átmenni a szinkronról a kritika alatti komment rész, de nem érdekel. Attól nem jó egy szinkron, hogy káromkodnak benne. Ez tény, mégis sok ember már most élteti ezt a szinkront, pedig láthatóan csak az volt az erénye, hogy volt benne pár ízes káromkodás - az angol változathoz képest legyengítve. Aki látta a trailert angolul kettőnél többször, az ne kínozza magát a szinkronos verzióval és kész. Továbbra sem érzem magam Amerikában, és továbbra sem akarok 5 hónapot várni a dvd-re. Filmbuzi vagyok, fizetek a moziért, veszek üdítőt meg rágcsálnivalót a moziban (becsempészés helyett - ma a mellettem ülők beértek a helyükre és elkezdtek kipakolni egy full pikniket az ölükbe egy szatyorból), és angolul akarom nézni a filmeket. Vegyenek két kópiát és két moziban vetítsék valami kis teremben a hozzám hasonló sznob/filmkedvelő/eredetihangbuzi kisebbségnek a filmet - meg annak pár túristának persze - és ne kínozzanak minket a szinkronos verziókkal. Aki szinkronosan akarja nézni az meg nézze úgy, komolyan, én nem akarom rájuk kényszeríteni az eredeti hangot, de ők se akarják rám a szinkront, tudjátok, nézni és nézni hagyni.

Azt a két rugót amit ma elköltöttem egyszerűen kibaszottul sajnálom. Egyrészt miért tájszólásban beszé Downey hö, az nem jó má úgy östvérem. És miért nem választottak valami fasza magyar hangot hozzá, mert aki volt az lehet tönkretette a torkát az erőltetett mély szerű beszéddel, de még így sem közelítette meg az igazi fehérember komoly arccal nigga szlengezik kalibert. Komolyan, a többieknek sikerült jó hangot találni, neki miért nem lehetett? A fordítás valamennyire rendben volt (kivéve a magyarosítás, mert egy amerikai filmben kilóg a színes rtv említése, illúzióromboló), de még így is nyilvánvaló, hogy pár poént nem lehetett áthozni, olyanokat amiken a trailerben szénné röhögtük magunkat. A "you people" például ötletesen volt lefordítva, de mégsem volt benne rendesen az, amikor a tényleges nigga felháborodik azon, hogy Downey felháborodott a "you people" beszóláson. Meg hát a nemzeti kincs sem lett jó, meg a you never go full retard párbeszéd sem... Áh, hagyjuk is inkább. Alapvetően jó szinkron lehetne (nem a sok ízes káromkodás miatt), de Downey magyarításán elúszott az egész, mert egyszerűen lenullázták a film legjobb szerpelőjét a magyarosítás során.

Man, I don't drop character 'till I done the DVD commentary.

filmbuzi.hu

Bikicsu 2010.04.30. 18:18:56

Ben Stiller filmje nem egyszerű műfajparódia, hanem az egész hollywoodi stúdiórendszer vitriolos, ám roppant szórakoztató látlelete.

Ben Stiller komikusi tehetségét nem csak a kamera előtt tudja kamatoztatni, ez már számos rendezéséből kiderülhetett. A Zoolander-ben hét évvel ezelőtt egy számára minden szempontból elérhetetlen világba, a fotómodellek közé képzelte magát, most a Trópusi vihar-ban egy másik fájó hiánnyal számol le: a háborús filmekkel. A színész-rendező sokat viccelődött azon, hogy a filmjét azért találta ki, mert őt amúgy sosem válogatnák be egy háborús film szereplőgárdájába, hát csinált egyet magának.

Nem is akármilyet: a Trópusi vihar ugyanis nem egy egyszerű műfajparódia, hanem az egész hollywoodi stúdiórendszer vitriolos, ám roppant szórakoztató látlelete. A film "előtt" (valójában alatt) három kamuelőzetes, és egy kamureklám megy le, megfelelő alapozást nyújtva a filmben következő önfeledt hülyéskedésnek. A keretsztori pofonegyszerű: a stúdió diktálná a feltételeket, de valójában a túlfizetett színészprimadonnák szabják meg, hogyan is megy a forgatás. (Az ilyen helyzetik szülik az olyan nyilatkozatokat a forgatás után, hogy "Nagyon jól lehetett a rendezővel dolgozni, meghallgatta és elfogadta a tanácsaimat, ha esetleg valamilyen javaslatom volt a karakterrel kapcsolatban.")

Túlfizetett színészprimadonnák szabják meg, hogy mi van

A Trópusi vihar klasszikus értelemben a Hollywood on Hollywood típusú, csúnya szóval élve metafilmekhez áll közel, amelyben a játékfilm eszközeivel mutatják be a játékfilm eszközeit, de Stiller elsősorban nem leleplezni akarta az álomgyárat, csak egy jót szórakozni rajta és ami talán még fontosabb: vele. A dühös producer, a szerencsétlenkedő rendező, a túlbuzgó pirotechnikus, a kekeckedő ügynök csak a háttér: hiszen a film valójában a három (négy) színészóriás jutalomjátéka.

Jack Black egy fingós poénokból élő drogfüggő komikust, Robert Downey Jr. az 5 Oscar-díjas, öntelt szinészóriást, Ben Stiller pedig az egykoron sikeres akciósztárt alakítja, hozzájuk járul a két kötelező elem: a rapperből lett színész, valamint az áttörésre váró zöldfülű. Ők öten menetelnek teljesen magukra maradva a szerintük bekamerázott dzsungelben, hogy rendhagyó eszközökkel leforgassák minden idők legjobb háborús filmjét, ám végül egy cseppet sem fiktív drogfőző laborban kötnek ki. De ez csak a körítés: mert valójában a film szólhatott volna akármiről, legkevésbé talán a sztorira figyelünk, a színészeket öröm nézni, ahogyan lubickoltak a szerepben, lökik a hülye szöveget, bohóckodnak össze-vissza, iszonyatos grimaszokat vágnak és idiótán mozognak.

Számtalan váratlan, abszurd és eredeti poént szolgáltat

"Műfajából" adódóan is a Trópusi vihar egy drága film: minden létező pénzt el is költöttek rá, és ez szerencsére meg is látszik rajta. A kérdés inkább még is az, hogy a Trópusi vihar lesz-e akkora klasszikus, mint a Zoolander. A Kék Acél fogalommá vált, Jámbor Jack-ből jó ízű ikon már nem lesz, hiszen többen tiltakoztak a filmben a retard (magyarban: kretén) szó szellemi fogyatékosokra vonatkozó, sértő használata ellen. Robert Downey Jr. feketévé maszkírozása bizonyára még sokáig emlékezetes marad (szerencsére a szinkronnak is sikerült hoznia a karaktert, így a magyar nézők nem maradnak ki), és nevetünk még egy-két napig, ha feldereng egy-két poén (Sunaszaft).

A Trópusi vihar témakezelésében engem (az egyébként szintén Stiller által producerált) Kidobósra emlékeztetett. A téma olyannyira képtelenség (kidobós-bajnokság, háborúba csöppenő színészek), hogy számtalan váratlan, abszurd és eredeti poént szolgáltat, amelyeket a filmidő alatt folyamatosan és maximálisan kiaknáznak. Talán éppen ez a Trópusi vihar egyetlen hibája is: annyira szórakoztató, hogy egy idő után már fáradunk, a kisebb hullámvölgyektől eltekintve ugyanis a film rettenetesen tömény, és ha nem is újranézős, de mindenképpen kötelező darab.

magyar.film.hu

Bikicsu 2010.04.30. 18:19:39

Trópusi vihar

2009-01-09

(Tropic Thunder) Színes, szinkronizált amerikai vígjáték, 2008
Főszereplők: Ben Stiller, Jack Black, Robert Downey Jr.

Rendezte: Ben Stiller

Dreamworks
DVD-premier: 2009. január 28. (Fórum Home Entertainment)
Mozipremier: 2008. szeptember 4. (UIP-Duna Film)

Galéria: A Trópusi vihar képei

Extrák:
- Interaktív menük
- Közvetlen jelenetválasztás
- A film előzetese
- Audiokommentárok - Ben Stiller, Jack Black - és Robert Downey Jr. közreműködésével
- Kisfilm - Pirotechnikai trükkök - magyar felirattal
- Kisfilm - A háborúcsinálás mesterei - magyar felirattal
- Kisfilm - Sminkpróba Tom Cruise-zal - magyar felirattal
- Kisfilm - Rögtönzés felvétel közben - magyar felirattal
- Kisfilm - Trópusi vihar az MTV-díjkiosztón - magyar felirattal

Tugg Speedman (Ben Stiller) elkényeztetett akcióhős, ám csillaga már kihunyófélben van. Sikeres posztapokaliptikus filmsorozata mára unalmassá szürkült, és miután az Oscar-gáláról is üres kézzel kell távoznia, utolsó reményeként tekint a Trópusi viharra, hátha ez a film segíti neki visszatérni a rivaldafénybe.
Jeff Portnoy (Jack Black) egy népszerű sorozat sztárja, amely leginkább az altesti humorra épülő filmek műfajába sorolható. A színész ebből a szerepből igyekszik kitörni és bebizonyítani a világnak, hogy nem csak a szellentéseivel tud nevettetni.
Kirk Lazarus (Robert Downey Jr.) ausztrál drámai színész, aki már öt Oscart tudhat magáénak, mégis állandóan az újabb kihívásokat keresi.

Alpa Chino (Brandon T. Jackson) többszörös platinalemezes hip-hop zenészből lett vállalkozó, és látszólag mindene megvan. Ő azonban színészi babérokra vágyik.
Kevin Sandusky (Jay Baruchel) pedig fiatal színész, aki egyszerűen csak örül neki, hogy van munkája.
Amikor a film befejezését veszélyeztetni kezdik a túl nagyra nőtt költségek (és az elkényeztetett sztárok allűrjei), a rendező nem hajlandó abbahagyni a forgatást. Ehelyett filmje szereplőit Délkelet-Ázsia dzsungelébe viszi a "reálisabb” hatás elérése érdekében, ahol azonban valódi ellenséggel találják szembe magukat.

INFÓ

- Első látásra a film főszereplői nagyon különböző emberek - mondja Stuart Cornfeld producer. - Legbelül azonban mindannyian arra vágynak, hogy a karrierjüket más irányba tereljék, kipróbáljanak valami újat, és azt remélik, hogy ez a háborús film jelenti majd ehhez az ugródeszkát. Az a gond, hogy mindannyian, talán Kevin Sanduskyt kivéve - aki tényleg keményen dolgozott, hogy a filmben jól teljesítsen - annyira el vannak foglalva saját magukkal, hogy emiatt soha nem fogják elérni a céljaikat.
Amikor a stúdió vezetője azzal kezd fenyegetőzni, hogy kihátrál a produkció mögül, Damien Cockburn (Steve Coogan) brit rendező nem hajlandó megszakítani a forgatást, inkább elviszi a mit sem sejtő színészeket Délkelet-Ázsia sűrű dzsungelébe, hogy a filmet "gerillastílusban” forgassa le. Ott már nem állnak rendelkezésre asszisztensek, segédek vagy akár mobiltelefonok, és a szereplők nemsokára nagyon is valódi és veszélyes drogkereskedőkkel kerülnek összetűzésbe. A bűnözők a színészeket az amerikai DEA (Drogellenes Ügynökség) ügynökeinek vélik, egy rendőri szerv munkatársainak, melynek feladata a kábítószerrel kapcsolatos szervezett bűnözés elleni küzdelem.
A filmbéli filmben Tugg Speedman (Stiller) John "Four Leaf” Taybacket alakítja, egy bátor, valódi háborús hőst, akinek a vietnami háborúról írt visszaemlékezése szolgáltatja az alapot a filmhez.

- Speedman minden idők legjobban fizetett, legsikeresebb akcióhőse volt - mondja a karakterről az azt alakító Stiller, aki a film egyik forgatókönyvírója, rendezője és producere. - Teljesen el van kényeztetve, és elszállt magától. Éppen néhány kudarc áll a háta mögött, többek közt egy hiábavaló kísérlet az Oscar elnyerésére. Előző filmjében egy farmon besegítő szellemi fogyatékos állatgondozót alakított, aki beszélni tud az állatokkal. A produkcióhoz nagy reményeket fűzött, de terve teljesen balul sült el, és a mű minden idők egyik legrosszabbul fogadott alkotása lett. Ekkor már az akciófilmjei sem teljesítenek valami jól, úgyhogy tényleg holtponthoz érkezett. Nagyon nagy szüksége lenne arra, hogy ez a háborús film sikeres legyen.
A DreamWorks és a Red Hour Films, Stiller és Cornfeld produkciós cége hívták meg Eric McLeod producert a produkcióba, aki korábban executive producerként dolgozott A Karib-tenger kalózai 2. - Holtak kincse és a A Karib-tenger kalózai - A világ végén című filmekben. A csapat tudta, hogy McLeod képes lesz megfelelni a külső helyszíneken történő forgatással járó kihívásoknak. - Ez a film a helyszínek méretét tekintve nagyobb, mint bármelyik, amelyen eddig dolgoztam - mondja Cornfeld. - Ericnek volt már ilyen tapasztalata, felkészült az egzotikus helyszíneken történő forgatásra, a helyi kormányzattal való együttműködésre. Ahhoz is ért, hogyan kell nagyméretű díszleteket építeni és robbantani anélkül, hogy a környezetet károsítanák. Kulcsszerepet töltött be a produkció logisztikájának kidolgozásában.

- Először úgy volt, hogy Dél-Kaliforniában fogjuk forgatni a Vietnamban és Myanmarban játszódó jeleneteket - mondja McLeod. - De mind egyetértettünk abban, hogy valamilyen különleges, buja és a megszokottól eltérő környezetre van szükség, és pont ezt nyújtotta Kauai.
Hawaii 50 kilométer széles, Kauai nevű szigetén sok híres mozifilmet forgattak már, többek között a Szerelem és háború című drámát és Steven Spielberg Jurassic Parkját. Kauai dzsungelei, folyói, sziklaszirtjei és vízesései nagyszerűen helyettesítették a Trópusi vihar délkelet-ázsiai helyszíneit. A forgatási napok számát, a helyszínek nagyságát és a stáb méretét tekintve a Trópusi vihar a legnagyobb produkció, amelynek a sziget valaha otthont adott.
A külső jeleneteket Kauai északi és keleti oldalán forgatták, majd a produkció visszautazott Los Angelesbe, ahol a Los Angeles-i jeleneteket, valamint a belső felvételeket készítették el, javarészt a Universal legendás 12-es stúdiójában, a kaliforniai Universal Cityben (ahol egyébként a Jurassic Park belső jeleneteit is forgatták).
Stiller az első forgatási napra időzítette a filmbéli háborús film egyik nagyszabású csatajelenetét. A képsorok az Apokalipszis most és A Ryan közlegény megmentése című filmek emlékezetes jeleneteit elevenítik fel, és ekkor látjuk először a filmbéli film hőseit.
- Rengeteg esővel és sárral kellett megküzdenünk - mondja Black nevetve a forgatásról, amely többek között a világ legcsapadékosabb helyén, a Waialeale-hegyen zajlott. - De a helyszínek gyönyörűek voltak. Amikor megérkeztünk a forgatásra, éreztük, hogy ez nem tipikus vígjáték és nem is tipikus akciófilm lesz. Szerintem a nézők meg fogják érteni, miért választotta Ben ezeket a helyszíneket.
- Éppen a táborhoz megfelelő helyet kerestünk, amikor Ben és Jeff Mann egyszer csak megszólaltak: "Mit szóltok ahhoz ott lenn?” - emlékszik vissza McLeod. - Azzal a stáb lemászott egy sziklán, és találtunk két 1930-as években épült vízierőművet.
- Mivel az emberi kéz már megváltoztatta a környezetet és a terület egy részét felásták, rendelkezésünkre állt egy út a ki- és bejáráshoz - veszi át a szót Mann. - A növényzetet bizonyos részeken eltávolítottuk, hogy a díszlethez helyet teremtsünk, de óvatosak voltunk, hogy ne borítsuk fel a környezet vizuális egyensúlyát.

www.premierpark.hu
süti beállítások módosítása