Tombstone - A halott város

2010.04.29. 15:54

Tombstone - A halott város - BDRip-Hun - 1db letölthető NAGYFILE
KurtRussell/ValKilmer/hotfile/xvid/avi/1.91GB/720x304pixel/2:09:37

Image Rise Free Image HostingImage Rise Free Image HostingImage Rise Free Image Hosting

 

 

 

 

 

 

 

Follow nagyfile
 on Twitter

 

1 darabban letölthető, letöltés után nem kell kitömöríteni,
elég a zip kiterjesztést letörölni róla és nézhető is!

Film megtalálható itt: http://href.hu/x/c6fe

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyfile.blog.hu/api/trackback/id/tr561962183

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: website laten maken 2018.06.17. 15:21:21

Bicikli bolt - A kerékpár defektről - Bicikli bolt

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bikicsu 2010.04.29. 15:57:56

Tombstone - A halott város
(Tombstone)

Színes amerikai western, 130 perc, 1993

rendező: George P. Cosmatos
forgatókönyvíró: Kevin Jarre
zeneszerző: Frédéric Chopin, Camille Saviola
operatőr: William A. Fraker
díszlettervező: Chris Goran, Kim Hix, Mark Worthington
jelmeztervező: Joseph A. Porro
zene: Bruce Broughton
producer: James Jacks, Bob Misiorowski, Sean Daniel
executive producer: Andrew G. Vajna, Buzz Feitshans
vágó: Harvey Rosenstock, Roberto Silvi, Frank J. Urioste

szereplő(k):
Kurt Russell (Wyatt Earp)
Val Kilmer (Doc Holliday)
Sam Elliott (Virgil Earp)
Bill Paxton (Morgan Earp)
Powers Boothe (Curly Bill Brosis)
Michael Biehn (Johnny Ringo)
Charlton Heston (Henry Hooker)
Jason Priestley (Billy Breckinridge)
Stephen Lang (Ike Clanton)

A Vadnyugat talán legellentmondásosabb személyiségei gyülekeznek a kis arizonai városka postakocsi megállójánál, hogy egyszer s mindenkorra pontot tegyenek egy évek óta húzódó viszály végére...

Bikicsu 2010.04.29. 15:58:33

Tombstone-A halott város (Tombstone)

456783tombstone-posters.jpg

Mostanában úgy néz ki, hogy újra éledezik a western-műfaj. (Vagy talán sosem volt “halott” igazán?) De tény, hogy az elmúlt években nem nagyon kerültek western filmek a mozikba (Legalábbis nálunk), azért volt egy pár egész jó darab. (Fegyvertársak 2003-ban -Kevin Costner rendezte, és ő is a főszereplő, vagy 2005-ben “A Múlt Szökevénye” Liam Neeson-nal és Pierce Brosnan-nal, vagy a legújabb “3.10 to Yuma” című film Russel Crowe-val, és Christian Bale-lel), de én most mégsem ezekről írok (A “3.10 to Yuma”-t nálunk még be sem mutatták), hanem egy 1993-ban készült filmről. A filmet George P. Cosmatos rendezte, aki többek között a Rambo II-t is “dirigálta” annak idején.

A film sztorija:
1881. október 26., Arizona, Tombstone. Tombstone jelentése sírkő. Méltán érdemelte ki ezt a nevet. A Vadnyugat legfurcsább alakjai gyűjtőhelye ez a kis arizonai porfészek. Wyatt Earp (Kurt Russel), pisztolyhős, egykori békebíró és két bátyja (Sam Elliott, Bill Paxton), továbbá a szövetségesükké szegődött hivatásos szerencsejátékos, Doc Holliday (Val Kilmer) megszűntetni készülnek viszályukat velük szemen álló Dlanton-McLaury klánnal. Az első menetet megnyerik Earp-ék, de a háborúnak koránt sincs vége. A további összecsapások során egy város jövője már a tét…
(Forrás: “http://www.cinematrix.hu”)

A filmet nagyon régóta meg akartam már nézni, mert még anno régen láttam a TV-ben az első felét, és már akkor lenyűgözött. A film remek színészeket vonultat fel. Kurt Russel és Val Kilmer-en kívül rengeteg “ismert arc” tűnik fel benne. Például Sam Elliott (Hulk, Ghost Rider) Bill Paxton (Twister, Két Tűz Között), Michael Biehn (Terminátor, A Szikla), Powers Boothe (Sin City), Dana Delaney (Pasadena), Jason Priestly (Beverly Hills 90210, Tru Calling) vagy John Corbett (A Látogató, Bazi Nagy Görög Lagzi). A végeredmény pedig mint már mondtam nagyon jó lett. Ugyanis film nem csak egy “agyatlan” lövöldözős, hanem megfelelő arányban van benne történetmesélés, illetve drámai szál is. A lövöldözős részek nagyon is nagyon jól ki lettek dolgozva, és (főleg a fim második felében) rengeteg van bennük. Noha a film első felében viszonylag kevesebb az akciódús rész, ennek ellenére egy percet sem unatkoztam, azt hiszem ez mindent elárul. A neveket már felsoroltam, így talán külön nem kell kiemelni, de szerintem a színészi játék is remek. (Persze ilyen nevekkel nem csoda :) ). Szóval én 130 percig nagyon jól szórakoztam ezen a filmen. Igaz, sokáig gondolkodtam, hogy a magyar címe vajon miért “A halott város” lett, mivel főleg a film második fele gyakorlatilag már nem is a városban játszódik, dehát mindenre én sem tudom a választ.

Nincs mese, ez bizony nálam 10/10-es lett.

~ Szerző: koczy

koczy2.wordpress.com

Bikicsu 2010.04.29. 15:59:35

Két család viszálykodása a Vadnyugat leghírhedtebb tűzpárbajába torkollik.

A western elvitathatatlanul amerikai műfaj; a földig érő kabátok nem csak sűrűn kivillanó coltokat rejtenek, hanem puritán erkölcsiséget, naív világszemléletet és egyszerű törvényeket. A Vadnyugat legendái ezen törvények minduntalan áthágásából születtek. A legendákat kiszínező westernek pedig erre az egyszerű képletre épülnek: adva van a törvény, amit ha megszegnek, helyre kell állítani. Vagyis legtöbbször a western két egymásnak nekifeszülő, ellentétes oldalon álló ember, a jó és a rossz (és néha a csúf) harca; az írott törvények ütköznek a személyes törvényekkel.

Wyatt Earp a hivatalos törvény embere. Az arizonai porfészekbe, Tombstone-ba érkezik, hogy testvéreivel új életet kezdjen. Csakhogy rá kell jönnie, rossz helyre jött. Összeütközésbe kerül a Clantonokkal, a városka uraival, és hozzáfog, hogy azt tegye, ami a dolga.

MTV1, december 13. 20.00
süti beállítások módosítása