Egyszerűen bonyolult

2010.04.28. 17:59

Image Rise Free Image Hosting

  

Egyszerűen bonyolult
- BDRip-Hun - 4dbFILE
avi/bdrip/hun/4dbnagyfile/vígjáték
1.84GB/1:55:21/720x384pixel

Follow nagyfile on Twitter

 

  

 

 1. rész: href.hu/x/c6bc
 2. rész: href.hu/x/c6be
 3. rész: href.hu/x/c6bf
 4. rész: href.hu/x/c6bh

jelszó: nagyfiledb

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyfile.blog.hu/api/trackback/id/tr871959881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bikicsu 2010.04.28. 18:00:32

Egyszerűen bonyolult

Színes, magyarul beszélő, amerikai romantikus vígjáték, 121 perc, 2009
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott

rendező: Nancy Meyers
forgatókönyvíró: Nancy Meyers
zeneszerző: Hans Zimmer
operatőr: John Toll
producer: Nancy Meyers, Scott Rudin

szereplő(k):
Meryl Streep (Jane)
Alec Baldwin (Jake)
Steve Martin (Adam)
John Krasinski (Harley)
Hunter Parrish (Luke)
Lake Bell (Agness)
Rita Wilson (Trisha)
Mary Kay Place (Joanne)
Alexandra Wentworth (Diane)

szinkronhang:
Bánsági Ildikó (Jane magyar hangja)
Barbinek Péter (Adam magyar hangja)
Csankó Zoltán (Jake magyar hangja)

Bikicsu 2010.04.28. 18:01:19

Jane három felnőtt gyerek anyja és egy jól menő pékség és étterem tulajdonosa Santa Barbarában. Egy tíz éves válás után baráti a viszonya az ex-férjével, az ügyvéd Jake-kel. Ám amikor Jane és Jake elutaznak a fiuk diplomaosztójára, a helyzet elkezd bonyolódni. Egy ártatlan közös étkezés elképzelhetetlen fordulatot vesz - affér lesz belőle. És mivel Jake-nek már van egy új felesége, a sokkal fiatalabb Agness, így most Jane lesz a másik nő. Ebbe a már amúgy is zűrös románcba csöppen bele az építész Adam, aki maga is a saját válásából próbál kigyógyulni. Beleszeret Jane-be, de hamar ráeszmél, hogy egy szerelmi háromszögbe került.

Bikicsu 2010.04.28. 18:01:58

Egyszerűen bonyolult

A forgatókönyvíróból (Benjamin közlegény, Bomba bébi, Az örömapa 1. és 2.) lett rendezőnő, Nancy Meyers vonzódik mind a trükkös helyzetekhez (lásd a Mi kell a nőnek? női gondolatokban olvasó férfihősét vagy a Holiday lakhelycserés támadását),...

...mind a kicsit idősebb, de még virgonc emberek szerelmi életének megénekléséhez (Minden végzet nehéz) – új filmjében ezt a két utat kötötte össze. Kicsit már koros, de még egy cseppet sem hervadó főhősnőnknek, az étteremtulajdonos Jane-nek (Meryl Streep) tíz évvel a válása után újra felébred a libidója, és felpezsdül a szexuális élete, mikor egyszerre bonyolódik viszonyba egy nős férfival, Jake-kel (Alec Baldwin) és kezd el randizni építészével, Adammel (Steve Martin). Ha ez eddig esetleg nem lenne elég pikáns, az még hozzátartozik a dologhoz, hogy a szóban forgó nős férfi nem más, mint Jane exférje, akivel egy édes, részeg éjszakán ismét egymás ölelő karjaiba omlanak. S hogy a sztori még bonyolultabb legyen: félő, hogy akár a (volt) házaspár három közös, felnőtt gyermeke, akár a párját termékenységi klinikára zavaró új asszony megneszeli a másodvirágzást, ráadásul Jake is féltékenykedni kezd újdonsült vetélytársára…

A rutinos, összeszokott (Nancy Meyersnek és Steve Martinnak van már közös múltja, lásd az Örömapa-filmeket) résztvevők munkájának gyümölcse egy olyan romantikus komédia, mely hemzseg nemcsak a pikáns szituációktól, de a helyzetkomikumtól is – a főhősök hajlott életkora ellenére pedig bátran ajánlható a(z al)műfajt kedvelő fiatalabb korosztálynak is.

Bikicsu 2010.04.28. 18:02:30

Egyszerűen bonyolult
(It's Complicated, 2009)

Jane egy elvált asszony felnőtt gyerekekkel, aki magányosan éli mindennapjait. Jake, az exférj boldog házasságra készül újdonsült barátnőjével, egy nálánál majd 20 évvel fiatalabb nővel. Ám a házasélet másodszorra sem úgy sül el, ahogy azt Jake várta. Kezd rájönni hibája súlyosságára, s amint látja volt nejét az építésszel flörtölni, rettenetes féltékenység ébred benne. Viszonyba csábítja exnejét aki most megtapasztalja "a másik nő" szerepét.

Nemzet: amerikai
Stílus: romantikus, vígjáték
Amerikai mozibemutató: 2009. december 25.
Magyar mozibemutató: 2009. december 24.

Bikicsu 2010.04.28. 18:03:04

Egyszerűen bonyolult (It's Complicated)

Ez mi a fene volt? Rendben, az ember tudja, hogy Nancy Meyers mire képes, hiszen látta a túl hosszúúú Minden végzet nehézt és még nem látta a Holidayt, de akkor is, ez mi volt.

It's Complicated - a fürdőkádas

A film elvileg a válással foglalkozna, vagyis az utána keletkező űrrel és szomorúsággal, vagyis ezek feldolgozásával. Erre a világ legtipikusabb romantikus maszlaga az első másfél óra, hogy utána jöhessen a bölcsesség. Persze az is hasonlóan becsomagolva.

A történet röviden annyi, hogy van ez a nő, akit Streep alakít, 10 éve elvált, de most úgy alakul, hogy a volt férje szeretője lesz. Ebben az lenne az érdekes, hogy a volt férje azért a nőért hagyta el, akitől most viszontcsábítja. Érted? És közben még a csaj építésze is ráhajt, na nem a volt férjre.

Aki azt hiszi, hogy vígjátékra megy, az nézze meg a trailert és konstatálja: amiket ott látott, azok voltak a film legjobb poénjai. Ez a nevetésfaktorukat figyelembevéve bizony siralmas. Aki 50-60 körüliek válásutániságára, randizgatására, meg hasonlókra kíváncsi, az viszont megnyugodhat, megkapja ilyen-olyan módon.
Egyszerűen bonyolult értékelés
Ez egy minőségileg elkészített középszer, 5/10-nél többet nem ért. Lehetett volna talán 6 is, ha a szinkron nem ilyen brozasztó. Streep magyar hangjának katasztrofálisat választottak (vagy ő van mindig?), aki még túl is spilázta talán, de annyira, hogy a film első órájában többnyire leüthetnéked támad.

Ami külön vicc itt, hogy ezt a filmet Oscarra akarja tolni a stúdió. Hahahovaröhögjünk? Most nem a színészeket akarom leszólni, hiszen mindhárom főszereplő korrekt, bár erősen túlzásokban esnek néha, viszont ebben az It's Complicatedben semmi díjat érdemlő dolog nem volt. És míg ezt legyártotta a stúdiója és küldözgette megnézésre a döntéshozóknak, addig a Moon nem kapott hasonló esélyt egy másik stúdiótól. Akkor rendben is, éljen az egyenálomgyár.

filmbuzi.hu

Bikicsu 2010.04.28. 18:03:41

It's Complicated - Egyszerűen bonyolult Soundtrack

www.youtube.com/watch?v=IkijWRdhoOk

Bikicsu 2010.04.28. 18:06:02

Meryl Streepről:

Meryl Streep, a komika

Többnyire karakteres, erős nőket vagy vérbeli hárpiákat játszott többnyire komoly drámákban, mostanában azonban előnyben részesíti, ha megvillanthatja komikusi vénáját. Nézzük Meryl Streep legjobb vígjátéki alakításait.

Féltékenység (1986)

Egy romantikus vígjáték, amelyben Meryl Streep és Jack Nicholson a főszereplők. Ezt feltétlenül látni kell! Streep lenyűgöző a háziasszony szerepében: terhesen rájön, hogy korábban nőcsábász férje mellette ismét csajozni kezdett. A rendezői székben a komédiák terepén (Madárfészek) is magabiztos Mike Nichols ült.

Jól áll neki a halál (1992)

Madeline Ashton ragyogó sztár és tehetséges színésznő, de az öregedéssel neki is meggyűlik a baja. Egy csodaszerrel örök életre tesz szert, de a testi sérülések szép lassan mégis csúfítani kezdik. Robert Zemeckis fantasybe oltott fekete komédiájában Streep szenzációsan vicces párharcot folytat Goldie Hawnnal a plasztikai sebész Bruce Willis kegyeiért.

Az ördög Pradát visel (2006)

Az ördögi szerepekben rutinos színésznő ezúttal egy női divatmagazin ördögi főszerkesztőjének bőrébe bújt, és ugyan Anne Hathaway mellett csak mellékszerephez jutott, mégis elvitte előle a pálmát. Legjobb női mellékszereplőként az alakításáért Oscarra jelölték.

Mamma Mia! (2008)

A tavalyi nyár abszolút feel good mozija nemcsak a megunhatatlan ABBA-slágerek miatt lett annyira népszerű, hanem azért is, mert Meryl Streep a többi színésszel együtt féktelenül komédiázhatott egyet az álomszép, egzotikus környezetben, jókedvük pedig a vászonról is átsütött.

Julie & Julia – Két nő, egy recept (2009)

Julia Child az USA legnépszerűbb tévés szakácsnője volt évtizedeken át, nagyon jellegzetes hanghordozással és gesztikulációval. Meryl Streep a bőrébe bújva teljesen a magáévá tette a figurát, és az év egyik legszerethetőbb mozijában mutatta be egy nő önmegvalósítási folyamatát a házasság után.
süti beállítások módosítása