Alvin és a mókusok 2.

2010.04.28. 17:40

Image Rise Free Image Hosting

 

Alvin és a mókusok 2.
- BRRip-Hun - 3DBFILE
3dbnagyfile/vígjáték/avi/1.43GB/1:24:56/720x384pixel

 Follow nagyfile on Twitter

 

  

1. rész: href.hu/x/c6b8
2. rész: href.hu/x/c6b
3. rész: href.hu/x/c6ba

 jelszó: nagyfiledb

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyfile.blog.hu/api/trackback/id/tr131959834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bikicsu 2010.04.28. 17:51:53

Alvin és a mókusok 2.
(Alvin and the Chipmunks: The Squeakquel)

Színes, magyarul beszélő, amerikai családi film, 96 perc, 2009
korhatárra tekintet nélkül megtekinthető

rendező: Betty Thomas
forgatókönyvíró: Jonathan Aibel, Glenn Berger, Will McRobb, Chris Viscardi, Jon Vitti
operatőr: Anthony B. Richmond
producer: Ross Bagdasarian Jr., Janice Karman
vágó: Matt Friedman

szereplő(k):
Justin Long (Alvin eredeti hangja)
Matthew Gray Gubler (Simon eredeti hangja)
Jesse McCartney (Theodore eredeti hangja)
Christina Applegate (Jeanette eredeti hangja)
Anna Faris (Brittany eredeti hangja)
Jason Lee (Dave Seville)
David Cross (Ian Hawke)
Zachary Levi (Toby Seville)

Bikicsu 2010.04.28. 17:52:37

Egy sajnálatos baleset során Alvin leteríti barátjukat és producerüket, Davidet, így a trió kénytelen Dave unokatestvéréhez, Tobyhoz költözni, akinek kissé mások a nevelési elvei: a három kis barát kénytelen beiratkozni a helyi iskolába. A suli azonban csupa új veszélyt jelent: a rocksztárok kénytelenek szembenézni a lecke meg a sport kihívásaival, majd megküzdeni a legnagyobb problémával - a lányokkal. A színen ugyanis feltűnik egy három csinos mókuslányból álló együttes - a trió korábbi, gonosz menedzsere belőlük akar sikercsapatot faragni. Még szerencse, hogy előbb-utóbb az ellenfelek rájönnek: mindig jobb együtt zenélni, mint külön!

Bikicsu 2010.04.28. 17:53:22

Rág and roll

A karácsonykörüli akciós szeretetdömping utolérte az Alvin és a mókusok-márkát is, és ötven esztendőnyi tévé-show és sorozat, illetve a két évvel korábban bemutatott első mókus-mozi (rendező: Tim Hill) után elkövetkezett a folytatás. Naná, hogy - újra - a nagy fenyőünnepre időzítve.

Csak kicsiknek
Az időzítéssel nincs is baj, hiszen ilyentájt a kisember a számára szóló ajándékokra - és filmekre vágyik, a magyar gyerek különösképpen, hiszen a hazai televíziók nagyon sokadszorra vetítik ugyanazokat a filmeket (kiskorú rokonom meg is jegyezte, ha még egyszer meg kell néznie a Reszkessetek, betörők!-széria bármelyik opusát, sikítani fog). Az Alvin és a mókusok 2. pedig kifejezetten a kicsiket célozza - úgyhogy teljesen fölösleges volt benne a nagyobbak számára felnőttfilm-utalásokat elhelyezni (Taxisofőr, Apokalipszis most, A bárányok hallgatnak) -, már csak a főhősei miatt is, akik kisrágcsálókhoz illő magas hangon éneklő mókusok (ugyebár).

Új kihívások
A korábban megismert evetek - a pörgős Alvin (eredeti hangja: Justin Long), az elmebajnok Simon (eredeti hangja: Matthew Gray Gubler) és az óvatoskodó Theodore (Jesse McCartney) - új megpróbáltatások elé néznek: miután a főmókus gördeszkás hebrencssége miatt a barátjuk-producerük és nem utolsó sorban: otthont adójuk, Dave (Jason Lee) kórházba kerül, kénytelenek Dave unokatestvéréhez, Tobyhoz (Zachary Levi) költözni, és ott - óh, irgalom - iskolába járni. Számukra a házi feladatok, a sportedzések és viadalok jelentős kihívásoknak bizonyulnak, ám a legnagyobbat a lányok jelentik, különösképpen, hogy a korábbi, rossz szándékú, bukott menedzserük (David Cross) egy tehetséges mókus-lánytrióval - Jeanette (eredeti hangja: Christina Applegate), Brittany (eredeti hangja: Anna Faris) és Eleanor (eredeti hangja: Amy Poehler) - kíván konkurenciát támasztani (megtépázott renoméját helyrehozandó). A kezdeti rivalizálás után a kisrágcsáló-szextett rájön: együtt jobb, mint külön - a reflektorok fényében is, a magánéletben is.

Egyszerű üzenet - rövidtávra
A film a legfiatalabb Hannah Montana és hasonló típusú filmek rajongóinak kedvez, ezzel a miliővel turbózza fel Alvinék világát. Az első felvonás óta szemmel láthatóan javult komputer-animációs látványkörnyezetben több a gyerekek (kismókusok) által használt mai technika, mintegy ezt hivatott ellenpontozni a film érzelmi mondandója is. Az eddigi pályáján elég vegyes műfajú filmeket forgatott rendezőnő, Betty Thomas (Only You - Téged egyedül, A Brady család, Intim részek, Dr. Dolittle, 28 nap, Én, a kém, Dögölj meg, John Tucker!) késszel főzött, a fél évszázada megszületett karakterek mellé egyértelmű üzenetet helyezett: ne fulladj az önzőségbe, tiszteld a másikat stb. -, amit a kistinédzserek és a még ifjabbak könnyen megérthetnek. Az érettebb humor - és, például, a szabvány-mentes történetvezetés - hiányzik a filmből, a szülői generáció ezt unalommal veszi tudomásul, azonban vigasztalhatja őket, hogy a gyerekeik szórakozni fognak a filmen. Más kérdés, hogy szülővé érve nem valószínű, hogy emlékezni fognak rá.

Kinek ajánljuk?
- Kifejezetten gyermekeknek (maximum 14 éves korig).
- Akik imádják, ha valami kicsi és szőrös és vékony hangú.
- Akik nem bánják, ha egy gyerekfilm közhelyes, de legalább nem a kis Macaulay Culkin játszik benne.

Kinek nem?
- Akik szerint a hélium luftballonba való, nem mókustorokba.
- A cukiságtól gyomorrontást kapóknak.
- Kisállat-kereskedőknek.

forrás: port.hu

Bikicsu 2010.04.28. 17:54:05

Alvin és a mókuslányok

3D-s animációkkal manapság mindent el lehet adni. Főleg ha szőrös, csillogó szemű rágcsálókról van szó.

Az Alvin és a mókusok rajzfilm első filmes feldolgozása nem hozott nagy sikert az alkotóknak, mégis megpróbálkoztak egy második résszel. Az, hogy a 3D-s animáció sokat fejlődött még magában hordozta a lehetőséget, hogy a második próbálkozás látványosabb és viccesebb lehet az első résznél, azonban a bugyuta történetet sajnos semmilyen animációval nem lehet sikeres filmmé kovácsolni. Pedig az alaptörténet jó. 3 énekelni és beszélni tudó mókus a főszereplő. Márpedig a Misi Mókus óta tudjuk, a mókusok akár egy egész estés filmet elvisznek a hátukon.

A High School Musical hisztéria azonban ezt a filmet is elérte. A figurák hiába aranyosak a poénok szegényesek az éneklős jelenetek pedig az amerikai pom-pon csapatokat idézik. Nálam már az kiverte a biztosítékot, hogy az iskolában a fiuk féltékenységi jelenetet rendeznek, mert a mókusok elcsábítják a suli csajait,egyébként sem értem , hogy lehet egy lány szerelmes egy mókusba? na mindegy ez mese. Valamint a nagyon gonosz lepattant ex-producerük annyira lesüllyedt, hogy a kukából lakmározik. A második rész extrája, hogy a mókus fiuk mellett egy mókus lány csapat is feltűnik, így a film a szerelem és párviadal témakörökkel bővül, valamint női előadók számait is fel lehet dolgozni mókushangon.

Nem mondom, hogy a mókusok nem szerethetőek, mert ahogy észrevettem a moziba ülő gyerekek óriási eufóriával várták a filmet. Valamint olyan nemes eszmék jelennek meg a filmben, mint a barátság és a testvéri szeretet fontossága. Az viszont lehetséges, hogy ha egy élő mókusról forgattak volna filmet az sokkal izgalmasabb és költséghatékonyabb lett volna.

forrás: cseppek.hu

Bikicsu 2010.04.28. 17:55:41

Alvin és a mókusok 2.

Az igazán jó zenésznek nemcsak tökéletes hallás kell – Alvin, Simon és Theodore már bebizonyította, hogy a szíve is jó, és sosem mond nemet egy új kalandra. Amikor Alvin egy sajnálatos baleset következtében leteríti Davidet – producerüket és barátjukat -, a trió kénytelen egy rövid időre Dave unokatestvéréhez költözni. Toby azonban komolyan veszi a nevelést, így a három jóbarát hamarosan az iskolapad mögött találja magát. Az iskola új kihívások elé állítja szőrös kedvenceinket: a lecke meg a sport kihívásaival, és a legnagyobb problémával – a lányokkal. A színen ugyanis feltűnik egy három csinos mókuslányból álló együttes – a trió korábbi, gonosz menedzsere belőlük akar sikercsapatot faragni. Még szerencse, hogy előbb-utóbb az ellenfelek rájönnek: mindig jobb együtt zenélni, mint külön!
A film Betty Thomas (Dr. Dolittle) rendezésében kerül a mozikba.

filmtrailer.hu

Bikicsu 2010.04.28. 17:57:02

Alvin és a mókusok 2. kritika: a mókusok kereke is a csajokon jár

Az Alvin és a mókusok a tinédzserek egyik kedvenc, üljünk be, és vihogjunk egy jót mozi élménye lehet a karácsonyi szünetre. A felnőttek meg tinik lehetnek másfél órára. Feltéve, ha kibírják a cérnahangon aktuális világslágereket „éneklő” mókusok produkcióját.

Akikből a második részre pontosan kétszer annyi lett, így az élmény is kettőzött… A három mókus, Alvin, Simon és Theodore már bebizonyította, hogy az igazán jó zenésznek nemcsak a hallása tökéletes: a szíve is jó, és sosem mond nemet egy új kalandra - az már csak a ráadás, ha kicsi, szőrős és fogával töri fel a diót. Egy sajnálatos baleset során Alvin leteríti barátjukat és producerüket, Davidet, így a trió kénytelen Dave unokatestvéréhez, Tobyhoz költözni, akinek kissé mások a nevelési elvei: a három kis barát kénytelen beiratkozni a helyi iskolába. A suli azonban csupa új veszélyt jelent: a rocksztárok kénytelenek szembenézni a lecke meg a sport kihívásaival, majd megküzdeni a legnagyobb problémával - a lányokkal. A színen ugyanis feltűnik egy három csinos mókuslányból álló együttes - a trió korábbi, gonosz menedzsere belőlük akar sikercsapatot faragni. Még szerencse, hogy előbb-utóbb az ellenfelek rájönnek: mindig jobb együtt zenélni, mint külön!

Az Alvin és a mókusok akár a felnőtteknek is szólhat, hisz a szerelem vak, ellustít, és bizony, a nagy rózsaszín ködben az embert, esetünkben a mókust semmi más nem érdekel. Aztán persze győz a józan ész, mókusaink kereke ismét felveszi a normális fordulatot.

Az Alvin és a mókusokban is van néhány váratlan csavar, leginkább az, senki ki sem akad azon, ha hirtelen egy gimiben megjelenik – rögvest kétcsapatnyi – beszélő mókus. Akik pont ugyanúgy viselkednek, bandáznak, szerelmesek lesznek, mint az emberek. Sőt, Alvin még a suli focicsapatába is befér, mint a legjobb fogó játékos… Fogod, vágod? Hogy néhány olyan szleng is monitorra vetődjék, amelyeket az a korosztály ért leginkább, akiknek ez a félig mese szól: a tiniknek…

kalmárté
süti beállítások módosítása